duminică, 19 noiembrie 2017

„Micul dejun cu miere”

Palatul Copiilor Suceava, mai exact cercul fotocineclub, a găzduit astăzi, 17 noiembrie, o activitate sub titlul „Micul dejun cu miere”. Aceasta s-a desfășurat în parteneriat cu Cooperativa Agricolă „Albinuţa Bucovinei” și cu elevii clasei I de la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava, coordonați de prof. Cristina Melinte.
De fapt propunerea de a desfășura activitatea a venit din partea președintelui cooperativei, Constantin Alecsa care şi-a dorit să stimuleze consumul de miere în şcoli și nu numai. În urmă cu șapte ani Asociaţia Apicultorilor Sloveni, a inițiat o activitate care are loc la nivel de Uniunea Europeană în a treia zi de vineri din luna noiembrie. Campania educaţional-promoţională este gândită astfel încât să conştientizeze şi să încurajeze tineretul asupra necesităţii unei diete sănătoase prin promovarea consumului curent de miere ca alternativă la alţi îndulcitori, a cunoaşterii efectelor benefice ale produselor stupului – polen, propolis, lăptişor de matcă, venin, pentru sănătatea umană şi a importanţei albinei pentru mediu şi agricultură.
 România este pe locul patru în Europa la  producţia de miere şi pe ultimul loc la consumul de miere. De aceea o astfel de campanie este binevenită pentru  promovarea consumului mierei de albine. De fapt specialiștii spun că este recomandată folosirea acestui produs dar nu în exces și numai de către persoanele care nu sunt alegice”, le-a spus copiilor Constantin Alecsa, președintele  cooperativei agricole „Albinuţa Bucovinei”.
 Totodată elevii au vizionat un film despre munca în apicultură, despre beneficiile mierei de albine și au primit spre degustare mici caserole cu miere. La rândul lor cei mici au adresat întrebări despre viața din stup dar și despre calitatea mierei.
          În cadrul acordului de parteneriat cu unităţile de învăţământ a fost inclus şi proiectul „Vizită la stupină“, ce se va desfăşura în primăvara anului 2018 în stupina Cooperativei agricole “Albinuța  Bucovinei”.


                                                                      Prof. coordonator Cerc FotoCineclub
Mihaela Buculei